Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 22:41

  ΗΠΑ: Πρόταση του γερουσιαστή Μακόνελ για βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού

  ΗΠΑ: Η Γερουσία θέλει να κλητεύσει τον επικεφαλής του Twitter για τον αποκλεισμό άρθρου κατά του Μπάιντεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ έκανε την Τετάρτη μια νέα πρόταση στο Σώμα προκειμενου να μπει τέλος στην αντιπαράθεση για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

  Οι Ρεπουμπλικανοί "θα επιτρέψουν στους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν τις καθιερωμένες διαδικασίες για να περάσουν μια κατεπείγουσα αύξηση του ορίου δανεισμού σε ένα σταθερό ποσό για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δαπανών μέχρι τον Δεκέμβριο", ανέφερε ο Μακόνελ σε δήλωσή του.

  "Αυτό θα ακυρώσει τις δικαιολογίες των Δημοκρατικών σχετικά με τη χρονική στενότητα που δημιούργησαν και θα δώσει στην ενιαία δημοκρατική κυβέρνηση επαρκή χρόνο για να περάσει μια νομοθεσία για το όριο του χρέους μέσω "συμφιλίωσης"", τόνισε.

  Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δεν έδωσε αμέσως απάντηση στην πρόταση του Μακόνελ.

  Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Μακόνελ σε ομιλία του προσφέρθηκε να περιορίσει τους ελιγμούς καθυστέρησης των Ρεπουμπλικάνων, εάν οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίσουν το ανώτατο όριο χρέους μέσω συμφιλίωσης.

  Το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης λόγω της αντιπαράθεσης για το όριο δανεισμού ώθησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προειδοποιήσει για πιθανή μεγάλη οικονομική αναταραχή.

  Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο της είναι πιθανό να εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα -για να μην κηρύξει στάση πληρωμών- μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει ή αναστείλει το όριο δανεισμού. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ