Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 15:55

  ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο ρυθμός προσλήψεων τον Σεπτέμβριο

  ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο ρυθμός προσλήψεων τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εταιρείες ξεπέρασαν τις ανησυχίες τους για την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού και προχώρησαν σε προσλήψεις με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, αναφορικά με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση από την εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

  Οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 568.000 το μήνα, καλύτερα από την εκτίμηση των οικονομολόγων του Dow Jones που ανέμεναν 425.000 θέσεις.

  Η έκθεση έρχεται εν μέσω ανησυχιών για το πόσο γρήγορα θα αυξηθούν οι προσλήψεις λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες φόβους για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και τα σημάδια ότι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη του 2021 είχε αρχίσει να επιβραδύνεται προς το φθινόπωρο, ιδιαίτερα λόγω των συμφόρων στην αλυσίδα εφοδιασμού που οδήγησαν τον πληθωρισμό σε απότομη αύξηση.

  Ο κρίσιμος τομέας αναψυχής και φιλοξενίας οδήγησε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με 226.000 προσλήψεις. Ο τομέας χτυπήθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περισσότερο για να ανακτήσει ρυθμό καθώς είναι ο πιο ευαίσθητος στις οικονομικές αναταράξεις.

  Η έκθεση της ADP χρησιμεύει ως πρόδρομος για τις δημοσιεύσεις του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις θέσεις εργασίας που αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ