Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 14:49

  Η ΙΚΕΑ... πάει Τουρκία για να γλιτώσει τα υπέρογκα έξοδα της εφοδιαστικής αλυσίδας

  Η ΙΚΕΑ... πάει Τουρκία για να γλιτώσει τα υπέρογκα έξοδα της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA σχεδιάζει να μεταφέρει περισσότερη παραγωγή στην Τουρκία για να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα με τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και το αυξημένο κόστος αποστολής, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας για την Τουρκία.

  Τα προϊόντα που αναμένει να κατασκευάσει και στη συνέχεια να εξάγει από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων πολυθρόνων, βιβλιοθηκών, ντουλαπιών και ντουλαπιών κουζίνας, αποστέλλονται επί του παρόντος χιλιάδες μίλια από την ανατολική Ασία στη Μέση Ανατολή ή τις ευρωπαϊκές αγορές.

  "Λόγω των προβλημάτων αποστολής που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας (Covid), προσπαθούμε να έχουμε περισσότερη παραγωγή στην Τουρκία", δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής Kerim Nisel, αρνούμενος να εκτιμήσει πόση χωρητικότητα μπορεί να μετακινηθεί.

  "Όλοι είδαμε στην πανδημία ότι η διαφοροποίηση είναι τόσο σημαντική", είπε ο Nisel. "Ίσως δεν είναι καλή στρατηγική να παράγεις αντικείμενα σε μία χώρα και μετά να προσπαθείς να τα μεταφέρεις σε όλο τον κόσμο".

  Η εταιρεία διαθέτει επτά καταστήματα στην Τουρκία και ήδη εξάγει τρεις φορές περισσότερο από ό,τι εισάγει στην Τουρκία, όπου σήμερα παράγει υφάσματα, γυαλί, κεραμικά και μεταλλικά προϊόντα για παγκόσμια εξαγωγή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ