Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 14:19

  Ενεργειακές υποδομές: Έτοιμο το Ευρωκοινοβούλιο για συνομιλίες σχετικά με τους κανόνες για νέα έργα

  Κράτος δικαίου: Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της Κομισιόν για «παράλειψη»
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικαιροποίησε τους κανόνες επιλεξιμότητας για χρηματοδότηση από την ΕΕ ενεργειακών έργων, προκειμένου να στηριχθεί η βιωσιμότητα των διασυνοριακών ενεργειακών υποδομών.

  Οι ευρωβουλευτές επιβεβαίωσαν τη θέση τους σχετικά με τα νομοσχέδια που αποσκοπούν στην επικαιροποίηση των κριτηρίων και της μεθοδολογίας για την επιλογή ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος (ΕΚΕ). Σε αυτά περιλαμβάνονται έργα όπως γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης, αγωγοί ορυκτών καυσίμων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας και έξυπνα δίκτυα, τα οποία θα επωφεληθούν από ταχείες διοικητικές διαδικασίες και θα είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από την ΕΕ.

  Δεδομένου ότι δεν υπήρξε αίτημα για ψηφοφορία επί της έκθεσης της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ, η οποία υπερψηφίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, η εντολή αυτή εγκρίνεται επισήμως ως διαπραγματευτική θέση του Κοινοβουλίου.

  Οι ευρωβουλευτές θα ξεκινήσουν τώρα συνομιλίες με το Συμβούλιο για να καθορίσουν την τελική μορφή της νομοθεσίας. Οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών μελών ενέκριναν την κοινή διαπραγματευτική τους θέση στις 11 Ιουνίου 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ