Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 12:11

  Ιαπωνία: Αντλεί 8,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών της Japan Post

  Ιαπωνία: Αντλεί 8,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών της Japan Post
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιαπωνία θα πουλήσει αυτόν τον μήνα μέχρι και 1,03 δισ. μετοχές της Japan post Holdings, οι οποίες με βάση την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, θα κοστίζουν 952 δισ. γιεν (8,52 δισ. δολάρια), για να τη βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

  Η πώληση θα αντιστοιχεί στο 27% της Japan Post Holdings, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, μειώνοντας το ποσοστό της κυβέρνησης στο ένα τρίτο, το οποίο είναι το χαμηλότερο που επιτρέπεται από τον νόμο.

  Πρόκειται για την τρίτη πώληση μετοχών της Japan Post Holdings. Στις προηγούμενες πωλήσεις, η κυβέρνηση άντλησε 3,05 τρισ. γιεν (27,31 δισ. δολάρια) από την πώληση μετοχών της πρώην κρατικής και των θυγατρικών της.

  Η τιμή της τελευταίας πώλησης θα καθοριστεί μεταξύ 25-27 Οκτωβρίου.

  Το συνολικό ποσό που αντλήθηκε από την πώληση μετοχών μέχρι στιγμής, αντιστοιχεί στο 10% περίπου του προϋπολογισμού ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας, ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 32 τρισ. Γιεν σε μια δεκαετία.

  Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι προσεκτική στο να παρακολουθεί τις συνθήκες της αγοράς για να αποφασίσει το πότε θα προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις μετοχών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ