Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 21:57

  Η Hertz προσέλαβε για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον πρώην CEO της Ford

  Η Hertz προσέλαβε για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον πρώην CEO της Ford
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Hertz Corp όρισε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Μαρκ Φιλντς ως τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλό της, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

  Ο Φιλντς διαδέχτηκε τον Άλαν Μάλαλι ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Νο2 αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2014. Απομακρύνθηκε το 2017 και αντικαταστάθηκε από τον Τζιμ Χάκετ.

  Η Hertz Corp, θυγατρική της Hertz Global Holdings, διαχειρίζεται τις μάρκες ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, Thrifty και Dollar.

  Ο Φιλντς προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Hertz τον Ιούνιο. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Qualcomm και είναι ανώτερος σύμβουλος της TPG Capital.

  Στη Hertz, ο Φιλντς διαδέχεται τον Πολ Στόουν, ο οποίος γίνεται πρόεδρος και διευθυντής επιχειρήσεων, ανέφερε η εταιρεία.

  Τον Μάιο, η Hertz είπε ότι μια ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων των Knighthead Capital Management, Certares Opportunities και Apollo Capital Management θα χρηματοδοτήσουν την έξοδο της εταιρείας από το άρθρο 11 της πτώχευσης.

  Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ηλικίας 103 ετών ήταν κάποτε ιδιοκτησία της General Motors, η οποία την μεταπώλησε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη Τζον Χερτς το 1953. Μεταγενέστεροι ιδιοκτήτες ήταν η RCA, η μητρική της United Airlines, UAL Corp και η Ford, που πούλησαν την επιχείρηση το 2005 στην Clayton, Dubilier & Rice.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ