Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 18:46

  Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αισθάνεται τις απειλές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

  πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία όπως και πολλές άλλες χώρες αισθάνονται τις απειλές και τους κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

  "Η κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Όπως και πολλές άλλες χώρες, έτσι κι εμείς, βλέπουμε, αισθανόμαστε σ’ αυτόν τον τομέα όλες τις απειλές και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της ερημοποίησης, της διάβρωσης των εδαφών, της τήξης των αιώνιων παγετώνων οι οποίοι καλύπτουν το 60% και πλέον της επικράτειάς μας", επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Εκτός των άλλων συνέχισε ο Πούτιν, στην Ρωσία η μέση ετήσια θερμοκρασία αυξάνεται πιο γρήγορα, περισσότερο από δυόμιση φορές σε σχέση με την παγκόσμια. "Σε διάστημα δέκα ετών αυξήθηκε σχεδόν κατά 0,5 βαθμούς. Ενώ στην Αρκτική η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η θερμοκρασία είναι ακόμη μεγαλύτερη", δήλωσε ο Πούτιν.

  Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι αλλαγές καθορίζουν την σοβαρότητα με την οποία η Ρωσία προσεγγίζει το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του εγγυάται και θα εγγυάται στο μέλλον ότι θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, καθώς και θα υποστηρίζει τις ανάλογες διεθνείς πρωτοβουλίες όπως είναι το πρωτόκολλο του Κιότο και η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ