Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 10:02

  Γαλλία: Η ΕΕ ετοιμάζει μέτρα πίεσης της Βρετανίας για να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για το Brexit

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Ιστορική η εμπορική συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανακοινώσουν εντός των ημερών μέτρα πίεσης προς το Λονδίνο προκειμένου το τελευταίο να εφαρμόσει πλήρως όσα συμφώνησε με την ένωση των "27" για το Brexit, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 radio την Τρίτη.

  Ο Γάλλος αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε αναλυτικά στη μορφή των συγκεκριμένων μέτρων, ωστόσο τόνισε με νόημα ότι η Βρετανία εξαρτάται από τις ενεργειακές προμήθειες τις οποίες λαμβάνει από την ηπειρωτική Ευρώπη.

  Ανέφερε ωστόσο ότι η Γαλλία νιώθει εξοργισμένη από την απόφαση του βρετανικού αυτόνομου νησιού Τζέρσεϊ να αρνηθεί άδειες αλιείας σε δεκάδες γαλλικά αλιευτικά.

  "Αρκετά πια, έχουμε μια συμφωνία την οποία διαπραγματεύτηκε μεταξύ άλλων η Γαλλία, ένας Γάλλος, ο Μισέλ Μπαρνιέ, και πρέπει να εφαρμοστεί στο 100%. Αυτό δεν συμβαίνει" είπε, αναφερόμενος στον Γάλλο αρχιδιαπραγματευτή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

  "Τις επόμενες ημέρες - και μίλησα με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου χθες γι΄αυτό το ζήτημα - θα λάβουμε μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή και σε εθνικό, προκειμένου να ασκήσουμε πίεση στο Ηνωμένο Βασίλειο", είπε.

  "Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Το κάνουμε με όμορφο τρόπο και διπλωματικά, ωστόσο, εάν αυτό δεν λειτουργεί, λαμβάνουμε μέτρα", πρόσθεσε.

  "Για παράδειγμα, μπορούμε να φανταστούμε, όταν μιλάμε για την ενέργεια... το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται στις προμήθειες ενέργειας από εμάς", ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. "Νομίζουν ότι μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και να αγνοούν την Ευρώπη".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ