Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 09:29

  ΗΠΑ: Η AstraZeneca υπέβαλε αίτηση για έγκριση φαρμάκου κατά του κορονοϊού

  ΗΠΑ: Η AstraZeneca υπέβαλε αίτηση για έγκριση φαρμάκου κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.59

  Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει υποβάλει αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για μια νέα θεραπεία για την πρόληψη του κορονοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει στοιχεία από μια δοκιμή σε πάνω από 5.000 συμμετέχοντες η οποία έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κορονοϊού κατά 77%.

  Η θεραπεία, μια θεραπεία αντισωμάτων ονόματι AZD7442, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων που ενδέχεται να μην έχουν αρκετά ισχυρή ανοσοαπόκριση με τα εμβόλια, ανέφερε η AstraZeneca.

  Ενώ τα εμβόλια βασίζονται σε ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα για να αναπτύξουν ένα οπλοστάσιο στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, το AZD7442 περιέχει εργαστηριακά αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες για να περιορίσουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης.

  Μια άδεια στις ΗΠΑ για το AZD7442 θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική νίκη για την AstraZeneca, της οποίας το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί στην χώρα.

  Οι συνομιλίες σχετικά με τις συμφωνίες προμήθειας για το AZD7442 συνεχίζονται με τις ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις, ανέφερε η AstraZeneca.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ