Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 23:58

  Γερμανία: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Nord Stream 2 να ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα

  Nord Stream 2: Άμεση λειτουργία του ζητά η Ρωσία - Μάχη μέχρι τέλους για μη λειτουργία του από την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας στην ενέργεια ζήτησαν από την εταιρεία του Nord Stream 2 να παρουσιάσει τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι ο αγωγός θα πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις όταν θα μπει σε λειτουργία, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο αγωγός να αρχίσει να λειτουργεί σύντομα, μεταδίδει το Reuters. 

  "Η Ομοσπονδιακή Αρχή Δικτύων ζήτησε σήμερα από την Nord Stream 2 AG να διαθέσει όλες τις πληροφορίες και εφόσον είναι αναγκαίο τα στοιχεία ότι όλες οι κανονιστικές απαιτήσεις θα καλυφθούν στο πλαίσιο της λειτουργίας του αγωγού", αναφέρει η γερμανική Bundesnetzagentur (BNetzA) σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. 

  Η BNetzA διευκρίνισε ότι υπέβαλε το αίτημα καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο αγωγός να ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα.  

  Η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε να γεμίζει με φυσικό αέριο ένα τμήμα του αγωγού προκειμένου να διεξάγει δοκιμές. 

  Ο αγωγός Nord Stream 2 σχεδιάστηκε από τη Μόσχα ώστε να παρακάμπτει την Ουκρανία για τις εξαγωγές της προς την Ευρώπη και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Ουάσινγκτον που ανησυχεί για τον κίνδυνο η Ευρώπη να βρεθεί να εξαρτάται υπερβολικά από το ρωσικό φυσικό αέριο, σημειώνει το Reuters.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ