Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 22:11

  Γουόρεν: Η SEC να ερευνήσει συναλλαγές αξιωματούχων της Fed στις αγορές

  Γουόρεν: Η SEC να ερευνήσει συναλλαγές αξιωματούχων της Fed στις αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν κάλεσε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να ερευνήσει αν οι συναλλαγές κορυφαίων αξιωματούχων της Federal Reserve στην αγορά παραβίασαν τους κανονισμούς σχετικά με την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

  "Οι αναφορές για χρηματοοικονομικές δραστηριότητες αξιωματούχων της Fed θέτουν σοβαρά ερωτήματα για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και φέρνουν στην επιφάνεια την πλήρη αδιαφορία για τη δημόσια εμπιστοσύνη", αναφέρει η Γουόρεν σε επιστολή προς τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ. 

  "Αντανακλούν επίσης την φρικτή κρίση που επέδειξαν αυτοί οι αξιωματούχοι και μια συμπεριφορά που δείχνει ότι ο προσωπικός πλουτισμός είναι πιο σημαντικός από την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην Fed", υπογραμμίζει. 

  Η Γουόρεν επικαλέστηκε δημοσίευμα του Bloomberg από την Παρασκευή, σύμφωνα με το οποίο οι οικονομικές γνωστοποιήσεις του αντιπροέδρου της Fed, Ρίτσαρντ Κλαρίντα για το 2020 έδειξαν ότι πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους μεταξύ $1 εκατ. και $5 εκατ. από ομολογιακό fund σε funds μετοχών μια ημέρα πριν την ανακοίνωση του προέδρου Τζερόμ Πάουελ για το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

  Άλλα δύο περιφερειακά στελέχη της Fed, ο πρόεδρος της Dallas Fed, Ρόμπερτ Κάπλαν και ο πρόεδρος της  Boston Fed, Έρικ Ρόσενγκριν, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα αποχωρήσουν από την κεντρική τράπεζα μετά την αποκάλυψη ότι πραγματοποίησαν συναλλαγές στην αγορά το περασμένο έτος.

  Εκπρόσωπος της Fed διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές που έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρίντα ήταν μια "προσχεδιασμένη αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου του" και "εκτελέστηκαν πριν την συμμετοχή του στις διαβουλεύσεις για τις αποφάσεις της Federal Reserve για την αντίδραση [της κεντρικής τράπεζας] στην εμφάνιση του κορονοϊού και όχι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου απαγόρευσης".

  "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε ηθικό επίπεδο ή καμία χρηματοοικονομική λογική για τον Κλαρίντα ή άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους να συμμετέχουν σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές, ενώ την ίδια στιγμή έχουν πρόσβαση σε απρόσιτες στο κοινό πληροφορίες αλλά και εξουσία σε αποφάσεις που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις αγορές και την οικονομία", πρόσθεσε η Γουόρεν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ