Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 18:30

  Η επενδυτική Stonepeak εξαγοράζει την Teekay LNG έναντι 6,2 δισ. δολαρίων

  Η Stonepeak εξαγοράζει την Teekay LNG έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της εταιρείας υγροποιημένου φυσικού αερίου Teekay LNG Partners, έναντι τιμήματος 6,2 δισ. δολαρίων, προχωρά η επενδυτική εταιρεία Stonepeak, που φαίνεται ότι επιδιώκει να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για υγροποιημένο φυσικό αέριο εν μέσω της στροφής προς πιο καθαρές πηγές ενέργειας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του συμβολαίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο, που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, κινείται ανοδικά το τελευταίο διάστημα, αγγίζοντας πρόστατα το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα επτά ετών. Την Δευτέρα, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου, σημείωσε αύξηση κατά 6,3% στα 5,97 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).

  Η Stonepeak προσφέρει 17 δολάρια ανά μετοχή της Teekay LNG, τιμή κατά 8,3% υψηλότερη της τιμής κλεισίματος των κοινωνών μετοχών της Teekay LNG την 1η Οκτωβρίου. Εξαιρουμένου του χρέους της Teekay, το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια.

  Οι δύο εταιρείες εκτιμούν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

  Η μετοχή της Teekay LNG, που καταγράφει κέρδη της τάξης του 48% από την αρχή του έτους, σημειώνει "άλμα” 8,86% στα 17,08 δολάρια στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

  "Υπό την ιδιοκτησία της Stonepeak, αναμένουμε ότι η Teekay LNG θα έχει βελτιωμένη πρόσβαση σε ανταγωνιστικά κεφάλαια τόσο για ανανέωση του στόλου της όσο και για την μελλοντική ανάπτυξή της... που δεν είναι διαθέσιμα στις κεφαλαιαγορές εδώ και πολλά χρόνια”, δήλωσε ο Mark Kremin, διευθύνων σύμβουλος της Teekay Gas Group Ltd, σε ανακοίνωσή του.

  Η κίνηση της Stonepeak σηματοδοτεί μια ακόμη επένδυση της επενδυτικής εταιρείας στον χώρο του LNG. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία μέσω της Stonepeak Infrastructure Fund II Cayman συνέστησε την κοινοπραξία Hygo Energy Transition Ltd, με την Golar LNG Ltd, όπου έκαστη κατέχει το 50%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ