Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 16:07

  Η Βρετανία έριξε τον στρατό στη "μάχη" εφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμων

  Η Βρετανία έριξε τον στρατό στη “μάχη” εφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε με τη συνδρομή του στρατού την παράδοση καυσίμων σε πρατήρια της χώρας, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τον πανικό που καταγράφεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου οι Βρετανοί σχηματίζουν ουρές στα βενζινάδικα προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα.

  Στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Escalin”, που έχει σχεδιάσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προμήθειας καυσίμων από τα πρατήρια λόγω της μεγάλης έλλειψης οδηγών βυτίων, θα αξιοποιηθούν περίπου 200 στρατιώτες. Ήδη, το πρωί της Δευτέρας Βρετανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν σε διυλιστήριο της BP στο Hemel Hempstead της Αγγλίας.

  Οι οδηγοί βυτιοφόρων του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα από την περασμένη εβδομάδα. Ο κυβερνητικός εφεδρικός στόλος βυτιοφορών -με οδηγούς πολίτες- ξεκίνησε να αναπτύσσεται από την προηγούμενη Τρίτη προκειμένου να διευκολύνει την διανομή βενζίνης στα πρατήρια της χώρας.

  Οι ελλείψεις βενζίνης τις τελευταίες εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει ένα κύμα πανικού, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται έξω από πρατήρια καυσίμων, πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν πλέον καύσιμα. Παρότι η κατάσταση αρχίσει να εξομαλύνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σημαντικές ελλείψεις συνεχίζουν να καταγράφονται στο Λονδίνου και στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά ότι υπάρχει έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών φορτηγών, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στις προμήθειες καυσίμων, τροφίμων και αγαθών σε όλη τη χώρα, πρόβλημα που έχουν προκληθεί από το Brexit, τις ρυθμιστικές αλλαγές και την πανδημία του κορονοϊού.

  Εκτός από την "επιστράτευση”, η βρετανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη λήψη και άλλων μέτρων όπως η αναστολή των νόμων περί ανταγωνισμού στη βιομηχανία καυσίμων και στην χορήγηση προσωρινής βίζας σε χιλιάδες οδηγούς φορτηγών, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στις αλυσίδες εφοδιασμού της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ