Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Οκτ-2021 12:22

  ΗΠΑ: Η J&J σχεδιάζει να κάνει αίτηση αυτή την εβδομάδα στον FDA για έγκριση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της

  Johnson & Johnson εμβολιο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Johnson & Johnson σχεδιάζει να κάνει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αυτήν την εβδομάδα για έγκριση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσαν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές με γνώσεις του ζητήματος.

  Οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο κίνδυνο σοβαρής Covid-19. 

  Ο FDA έχει προγραμματίσει μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις 15 Οκτωβρίου για να συζητήσει εάν θα χορηγηθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

  Το γεγονός ότι η συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για ο εμβόλιο της Johnson & Johnson είχε προγραμματιστεί πριν η εταιρεία υποβάλει αίτηση στον FDA, αντικατοπτρίζει τη θέληση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την παροχή περισσότερης προστασίας στους αποδέκτες αυτού του εμβολίου.

  Η Johnson & Johnson φαίνεται τώρα να συμφωνεί με τις αρχές ότι δεν αρκεί μια δόση του εμβολίου της.

  Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μια δεύτερη δόση, που χορηγήθηκε δύο μήνες μετά την πρώτη δόση, αύξησε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής νόσου κατά περίπου 22%, στο 94%. Η Johnson & Johnson ανέφερε επίσης ότι οι δύο δόσεις ήταν 100% αποτελεσματικές έναντι σοβαρής νόσου, αν και αυτή η εκτίμηση ήταν λιγότερο καταληκτική.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ