Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Οκτ-2021 09:48

  United Airlines: Κάναμε το σωστό απολύοντας τους ανεμβολίαστους εργαζομένους μας

  United Airlines: Κάναμε το σωστό απολύοντας τους ανεμβολίαστους εργαζομένους μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο CEO της United Airlines όσον αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον αμερικανικό αερομεταφορέα και την απόλυση τους σε περίπτωση άρνησης. Ο Scott Kirby σε δηλώσεις του στο BBC ότι η απόλυση προσωπικού που αρνείται τον εμβολιασμό "είναι απλά το σωστό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε”.

  Η United Airlines είναι εργοδότης για περίπου 67.000 εργαζομένους και μέχρι στιγμής περίπου 300 από αυτούς έχουν αρνηθεί να συμμορφωθούν, ενώ η αεροπορική εταιρεία είχε θέσει ως εμβολιαστικό όριο την 27η Σεπτεμβρίου.

  Όπως ανέφερε ο Kirby η αυστηρή πολιτική της United Airlines σε αυτό το θέμα έχει στόχο "να σώσει ζωές”.

  Πρόσθεσε ότι "όταν στο μέλλον θα συνταξιοδοτώ κάποιον, θα κοιτάζω πίσω σε αυτή την απόφαση και θα είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές της καριέρας μου, καθώς λάβαμε μια δύσκολη απόφαση, αλλά σωστή απόφαση με το να ζητήσουμε τους εμβολιασμούς”.

  Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 250 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμορφώθηκαν με την πολιτική της United και εμβολιάστηκαν πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Άλλοι 2.000 εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από το μέτρο για ιατρικούς και θρησκευτικούς λόγους. Το αίτημα αυτής της ομάδας δεν ικανοποιήθηκε συνολικά, ενώ το πόσοι τελικά θα εξαιρεθούν θα λυθεί μέσω της νομικής οδού.

  Το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών έχει διχάσει σε τεράστιο βαθμό τις ΗΠΑ, αλλά με πρόσφατη παρέμβασή του ο πρόεδρος Μπάιντεν διευκόλυνε τις μεγάλες επιχειρήσεις σε αυτόν το τομέα. Και αυτό γιατί εξήγγειλε νέα μέτρα, που απαιτούν οι εργαζόμενοι στις μεγάλες επιχειρήσεις να εμβολιαστούν ή αν δεν το πράξουν να διενεργούν τεστ σε εβδομαδιαία βάση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ