Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 17:46

  ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Αύγουστο

  ΗΠΑ σημαια τουβλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κατασκευαστικές δαπάνες των ΗΠΑ ήταν απροσδόκητα αμετάβλητες τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση των έργων του δημόσιου τομέα αντισταθμίστηκε από πτώση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα αμετάβλητα στοιχεία των κατασκευαστικών δαπανών έρχονται μετά την αύξηση 0,3% τον Ιούλιο. Οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8,9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες θα αυξάνονταν κατά 0,3%.

  Οι δαπάνες για ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα μειώθηκαν 0,1% μετά την άνοδο 0,2% τον Ιούλιο. Οι δαπάνες για την κατασκευή κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,4%, μετά από αντίστοιχη άνοδο τον Ιούλιο.

  Οι δαπάνες για μονοκατοικίες μειώθηκαν κατά 0,7% και οι δαπάνες για έργα πολυκατοικιών μειώθηκαν κατά 0,8%. Η οικοδόμηση κατοικιών δέχτηκε πιέσεις από ακριβά οικοδομικά υλικά, καθώς και από έλλειψη γης και εργατικού δυναμικού.

  Οι επενδύσεις σε ιδιωτικές μη οικιστικές κατασκευές όπως η γεώτρηση φυσικού αερίου και πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1% τον Αύγουστο.

  Οι δαπάνες για δημόσια οικοδομικά έργα αυξήθηκαν 0,5% τον Αύγουστο, αντίστοιχα με την άνοδο του Ιουλίου. Οι δαπάνες για έργα κατασκευής σε επίπεδο πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων αυξήθηκαν κατά 0,8%, αλλά οι δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 4,6%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ