Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 17:03

  BP και Eni "ψάχνουν" χρηματοδότηση έως $2 δισ. για την σύμπραξή τους στην Αγκόλα

  BP και Eni "ψάχνουν" χρηματοδότηση έως $2 δισ. για την σύμπραξή τους στην Αγκόλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ενεργειακή κολοσσοί BP και Eni επιδιώκουν την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους έως και 2 δισ. δολαρίων για την κοινή εταιρεία πετρελαίου και αερίου που ετοιμάζουν στην Αγκόλα, καθώς στόχος αμφότερων είναι να μειώσουν τον δανεισμό τους ώστε να μπορούσουν να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τραπεζικές και ενεργειακές πηγές που επικαλείται το Reuters.

  Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους πετρελαίου, φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αγκόλα, με στόχο τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Αφρικής. 

  Η απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου θεωρείται ένας τρόπος να απεξαρτηθούν περισσότερο από αυτές τις δραστηριότητες στο πλαίσιο της στρατηγικής και των δύο να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα να να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

  Θεωρείται επίσης ένας τρόπος να "ξεφορτωθούν” οι μητρικές εταιρείες μέρος του δανεισμού τους, ώστε να μπορέσουν ευκολότερα να προσελκύσουν κεφάλαια για πιο πράσινες δραστηριότητες. 

  Η BP και η Eni, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, είχαν τις τελευταίες εβδομάδες επαφές με πολλές μεγάλες δυτικές τράπεζες για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 1,5-2 δισ. δολαρίων για τη κοινή τους εταιρεία.

  Αμφότερες οι εταιρείες ωστόσο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

  Το εγχείρημά τους πάντως, θεωρείται δύσκολο, καθώς οι δυτικές τράπεζες δέχονται αυξανόμενες πιέσεις από τους επενδυτές και τις κυβερνήσεις να μειώσουν τις επενδύσεις τους στον χώρο των ορυκτών καυσίμων, ιδιαίτερα σε χώρες όπου τα περιβαλλοντικά πρότυπα δεν υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους, σημείωσαν οι πηγές του πρακτορείου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ