Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 12:53

  Γερμανία: Συνασπισμό "Φανάρι" και Καγκελάριο Όλαφ Σολτς "δείχνουν" δύο νέες δημοσκοπήσεις

  Γερμανία: Συνασπισμό "Φανάρι" και Καγκελάριο Όλαφ Σολτς "δείχνουν" δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κυβερνητικό συνασπισμό "φανάρι" με Καγκελάριο τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς "δείχνουν" δύο νέες δημοσκοπήσεις, στις οποίες ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντικό ποσοστό δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης.

  Σύμφωνα με το "Deutschlandtrend" του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ συνασπισμού SPD - Πρασίνων - Φιλελευθέρων (FDP), ο οποίος "θα συνιστούσε μια νέα αρχή για τη χώρα", ενώ μόνο το 18% θα προτιμούσε έναν συνασπισμό "Τζαμάικα", CDU/CSU - Πρασίνων - FDP. Το 24% δεν θεωρεί ότι κάποιος από τους δύο συνασπισμούς υπόσχεται αυτή τη "νέα αρχή". Επιπλέον, ένας στους δύο ψηφοφόρους θεωρεί ότι ο Όλαφ Σολτς θα ήταν ένας καλός Καγκελάριος, σε αντίθεση με το 30% που εκφράζει αντίθετη άποψη.

  Σε ό,τι αφορά την τύχη του κ. Λάσετ, το 66% εκτιμά ότι ο αρχηγός του CDU θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω της βαριάς ήττας του κόμματός του. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων της Ένωσης, το 60% εκφράζει την ίδια άποψη. Μόνο το 23% στον γενικό πληθυσμό και το 26% των ψηφοφόρων του CDU διατυπώνει αντίθετη γνώμη.

  Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα στο "Πολιτικό Βαρόμετρο" του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, με το 59% να τάσσεται υπέρ του συνασπισμού "φανάρι" και μόνο το 20% να διαφωνεί. Το 76% δηλώνει ότι επιθυμεί ως Καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, ενώ μόλις το 13% θα προτιμούσε τον 'Αρμιν Λάσετ.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δημοκόπηση του ZDF, το 61% των ψηφοφόρων του FDP και το 49% των ψηφοφόρων του CDU προτιμούν ως Καγκελάριο τον υποψήφιο του SPD. Επιπλέον, το 63% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραίτησης του κ. Λάσετ από την ηγεσία του CDU.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ