Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Σεπ-2021 16:00

  Φον ντερ Λάιεν και Βούτσιτς εγκαινίασαν τις εργασίες εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου προς Ελλάδα

  Φον ντερ Λάιεν και Βούτσιτς εγκαινίασαν τις εργασίες εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου προς Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εγκαινίασαν την έναρξη των εργασιών για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στον πανευρωπαϊκό "Διάδρομο-10" όπως και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την νότια Σερβία προς το Κόσοβο και την Αλβανία. Τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτούνται, εν μέρει, με επιδοτήσεις από την ΕΕ και δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, στην τελετή των εγκαινίων, ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου που διασχίζει την Σερβία αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας για την ΕΕ, διότι συνδέει την Ελλάδα με την Αυστρία και την Κεντρική Ευρώπη. Επισήμανε δε, ότι πολλαπλά θα είναι τα οικονομικά οφέλη και για την Σερβία, μιας και θα αποτελέσει κόμβο στην διακίνηση των εμπορευμάτων.

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε από την Σερβία ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρώπη και προέτρεψε όλες τις χώρες να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταστούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πραγματοποιεί από προχθές περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ΕΕ δεν ξέχασε τις χώρες της περιοχής.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ