Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Σεπ-2021 19:34

  Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα στο τέλος 2021-αρχές 2022

  Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα στο τέλος 2021-αρχές 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Ιαπωνίας θα συνεχίσει να ανακάμπτει και θα μπορούσε να διαμορφωθεί στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2022, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda. 

  Ωστόσο, με την κατανάλωση προς το παρόν αδύναμη και τον πληθωρισμό πολύ κάτω από τον στόχο του 2%, ο Kuroda τόνισε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας ανεξάρτητα από τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης κατά την τοποθέτησή του στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  "Όποιες δημοσιονομικές, ρυθμιστικές ή άλλες πολιτικές επιδιώξει η νέα κυβέρνηση, η BoJ θα συνεχίσει την εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική πολιτική της προκειμένου να επιτύχει τον στόχο σταθερότητας των τιμών στο 2% το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Kuroda. "Αυτή είναι η εντολή μας και αυτή η εντολή είναι απίθανο να αλλάξει”, πρόσθεσε.

  Ο Kuroda εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για την ιαπωνική οικονομία, η σταθερή πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και ο τερματισμός των έκτακτων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της κατανάλωσης τους επόμενους μήνες.

  "Συνολικά, η κατανάλωση, η οποία ήταν αρκετά αδύναμη, σταδιακά θα ενισχυθεί", δήλωσε ο Kuroda.

  Συμπλήρωσε ότι ο τομέας των επιχειρήσεων βιώνει μια "ισχυρή κατάσταση”, η οποία μεταφράζεται σε σταθερή ανάκαμψη των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, ενώ τόνισε ότι το κλείσιμο των εργοστασίων της Ασίας ως απόρροια της πανδημίας, που προκάλεσε προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, είναι πιθανότατα προσωρινό και θα μπορούσε να αποκατασταθούν τα προβλήματα τους επόμενους μήνες.

  Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του, ο Kuroda απάντησε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι πότε θα ανακάμψει πλήρως η οικονομία και πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί.

  "Τα επόμενα χρόνια, πρέπει να επιτύχουμε τον στόχο μας για σταθερότητα τιμών στο 2%. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτή τη στιγμή, η (επίτευξη) οικονομικής ανάκαμψης και η ταχύτερη ανάπτυξη είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε”, είπε.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ