Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Σεπ-2021 17:07

  ΗΠΑ: "Άλμα" 8% στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: "Άλμα" 8% στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση σημαντικά υψηλότερων των εκτιμήσεων των αναλυτών κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι αγοραστές "αξιοποίησαν” το αυξημένο απόθεμα κατοικιών αλλά και τις ελαφρώς καλύτερες τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών (National Association of Realtors). 

  Ειδικότερα, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια αγοράς υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 8,1% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο. Παρ’ όλα αυτά, οι εκκρεμείς πωλήσεις παραμένουν 8,3% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, ενώ η αύξηση του Αυγούστου ήρθε μετά από δύο μήνες πτώσης.

  Οι αναλυτές περίμεναν μηνιαία αύξηση της τάξης του 1%.

  "Η αύξηση του αποθέματος και η εξομάλυνση των τιμών προσελκύουν εκ νέου τους αγοραστές”, δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος της NAR. "Η ικανότητα αγοράς, ωστόσο, παραμένει υπό πίεση καθώς η αύξηση των τιμών των κατοικιών είναι περίπου τριπλάσια της αύξησης των μισθών", πρόσθεσε.

  Οι τιμές των κατοικιών τον Ιούλιο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P Case-Shiller.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ