Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 15:35

  ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο, στα 87,6 δισ. δολάρια

  ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο, στα 87,6 δισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Αύγουστο καθώς αυξήθηκε οι εισαγωγές από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπληρώσουν τα εξαντλημένα αποθέματά τους, δημιουργώντας ανησυχίες ότι το εμπόριο θα μπορούσε εκ νέου να αποτελέσει τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

  Πιο αναλυτικά, το έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 0,9% και ανήλθε στα 87,6 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

  Το ίδιο διάστημα οι εισαγωγές των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 0,8% στα 236,6 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό που καταγράφηκε τον Ιούλιο. Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, καθώς αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 149 δισ. δολάρια, ποσό που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

  Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αναπληρώνουν τα αποθέματά τους προκειμένου να καλύψουν την ισχυρή εγχώρια ζήτηση που έχει τροφοδοτήσει η ομαλοποίηση της οικονομίας μετά τις σοβαρές αναταράξεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι το εμπόριο έχει ψαλιδίσει την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ επί τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ