Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 14:38

  Pfizer-ΒioNTech: Υπέβαλαν στον FDA τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών

  Pfizer-ΒioNTech: Υπέβαλαν στον FDA τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αρχικά δεδομένα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπέβαλαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την Τρίτη, προσθέτοντας ότι σκοπεύουν να υποβάλουν επίσημο αίτημα για άδεια επείγουσας χρήσης τους στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία τις επόμενες εβδομάδες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των παιδιών έχουν αυξηθεί και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

  Το εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών ενώ έχει λάβει πλήρης έγκριση για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απάντηση και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα-στόχο, των παιδιών 5-11 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της κλινικής δομικής όπου συμμετείχαν 2.268 παιδιά, ανέφεραν οι εταιρείες στις 20 Σεπτεμβρίου.

  Εάν ακολουθηθεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα όπως στην περίπτωση της έγκρισης του εμβολίου για τους εφήβους, ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου.

  Μια τέλεια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό μιας πιθανής έξαρσης κρουσμάτων το φθινόπωρο, δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει σε όλη τη χώρα.

  Παρότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ