Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 13:25

  Τούρκος υπ. Ενέργειας: Kάναμε 8 γεωτρήσεις αλλά δεν βρήκαμε τίποτε στην Ανατολική Μεσόγειο

  Τούρκος υπ. Ενέργειας: Kάναμε 8 γεωτρήσεις αλλά δεν βρήκαμε τίποτε στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αφού αρχικά η Άγκυρα είχε διαφημίσει επί καιρό τις γεωτρήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα εντός της κυπρακής ΑΟΖ, σήμερα παραδέχεται ότι δεν εντόπισε τίποτα το αξιοποιήσιμο.

  "Δεν βρήκαμε τίποτα, αλλά θα συνεχίσουμε", λέει για τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ χαρακτηρίζοντας συγχρόνως προκλητικά τις συγκεκριμένες περιοχές "τουρκικής δικαιοδοσίας".

  Ο κ. Ντονμέζ μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου και αναφέρθηκε στα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας πως μπορούν να καλύψουν το 1/3 των ετήσιων εγχώριων αναγκών της Τουρκίας".
  Τουρκικό ΜΜΕ

  Ειδικότερα, μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Ντολμέζ δήλωσε:

  "Εκεί πέρα κάναμε οκτώ γεωτρήσεις επί 2-3 χρόνια και δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε κάτι απτό. Βρήκαμε κάποια σημάδια αλλά δεν ήταν οικονομικά. Οι σεισμικές μας μελέτες συνεχίζονται. Φυσικά με την ανακάλυψη στην Μαύρη Θάλασσα επικεντρωθήκαμε σε εκείνη την πλευρά λόγω της έντασης του επιχειρηματικού σχεδίου εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε την Μεσόγειο και δεν θα μπούμε ξανά εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις δικές μας περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας".

  Πηγή: TheTOC.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ