Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 10:09

  Sanofi: Δεν θα προχωρήσει με την ανάπτυξη mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού (upd)

  Sanofi: Δεν θα προχωρήσει με την ανάπτυξη mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:54

  Η Sanofi ανακοίνωσε θετικά ενδιάμεσα αποτελέσματα από την αρχική μελέτη για το εμβόλιο mRNA κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα επιδιώξει να παρασκευάσει το εμβόλιο, καθώς εκτιμά ότι θα βγει πολύ αργά στην αγορά.

  Ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις ανταγωνιστικές για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που βρίσκεται πίσω από ορισμένα με τις υψηλότερες πωλήσεις εμβόλια, έλαβε την απόφαση παρά τα θετικά αποτελέσματα στις δοκιμές της φάσης 1 και 2.

  Το να ολοκληρώσει την ανάπτυξη (του εμβολίου) δεν θα αφορά στην κάλυψη κάποιας άμεσης ανάγκης υγείας, διότι το προϊόν θα φτάσει πολύ αργά στην αγορά, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο επικεφαλής της μονάδας εμβολίων της εταιρείας, Thomas Triomphe.

  Αντιθέτως, η Sanofi θα εστιάσει σε ένα άλλο εμβόλιο βασισμένο σε τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναμνηστικές δόσεις.

  Η γαλλική εταιρεία αναπτύσσει αυτό το εμβόλιο με τη βρετανική GlaxoSmithKline χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη στα εμβόλια της εταιρεία για την εποχική γρίπη.

  Το προϊόν, το οποίο έχει καθυστέρηση για μήνες, βρίσκεται τώρα σε τελικό στάδιο και θα μπορούσε να κερδίσει την άδεια μέχρι το τέλος του έτους.

  Η Sanofi δήλωσε πως σκοπεύει να υποβάλει αίτηση και για την αναμνηστική δόση αλλά και για τις δύο πρώτες δόσεις, ταυτόχρονα.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη παραγγείλει περισσότερες από 75 εκατ. αναμνηστικές δόσεις.

  Η μελέτη της Φάσης 1/2 έδειξε εξουδετερωτικό αντίσωμα στο 91%-100% των συμμετεχόντων, δύο εβδομάδες μετά από τη δεύτερη δόση εμβολιασμού, τόνισε η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία.

  Δεν παρατηρήθηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν συγκρίσιμες με εκείνες άλλων εμβολίων mRNA, πρόσθεσε η Sanofi.

  Περαιτέρω στοιχεία από τη μελέτη θα παρουσιαστούν αργότερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ