Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 20:13

  Μπουρλά: Τις "επόμενες ημέρες" η αίτηση στον FDA για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών

  Ο Άλμπερτ Μπουρλά βοήθησε να σωθεί ο κόσμος - Μπορεί να σώσει και τη μετοχή της Pfizer;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσα στις επόμενες ημέρες η Pfizer πρόκειται να υποβάλει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τα στοιχεία από την κλινική μελέτη τελικού σταδίου για τη χορήγηση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στην εκπομπή "This Week” του ABC, την Κυριακή.

  Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς εντείνει τις προσδοκίες ότι σύντομα μια ακόμη κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των παιδιών 5-11 ετών, που εμφανίζει εξίσου υψηλά επίπεδα μόλυνσης με τους ενηλίκους από την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, θα είναι επιλέξιμη για εμβολιασμό.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε μάλιστα, ότι εάν ο FDA εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας και σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, η φαρμακοβιομηχανία και η γερμανική BioNTech με την οποία συνεργάζεται είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την παραγωγή ενός εμβολίου για παιδιά, αφού όπως εξήγησε στην περίπτωση των παιδιών απαιτείται διαφορετική φόρμουλα. "Είναι το 1/3 της δόσης που χορηγούμε στον υπόλοιπο πληθυσμό”, σημείωσε ο Μπουρλά.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η μελέτη του διεξάγουν διαπίστωσε ότι μια μικρότερη δόση του εμβολίου είναι ασφαλής και αποτελεσματική στα μικρότερα παιδιά.

  Πρόκειται για ένα ευχάριστο νέο, καθώς τα παιδιά έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες αλλά μόνο όσα εξ αυτών έχουν περάσει το 12ο έτος μπορούν να εμβολιαστούν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ