Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 19:24

  Ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της Evergrande στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών

  Ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της Evergrande στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο μικροσκόπιο της τοπικής κυβέρνησης της Σέντζεν βρίσκεται η μονάδα διαχείρισης πλούτου του κινεζικού ομίλου ακινήτων Evergrande, Evergrande Wealth, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ρυθμιστική οικονομική αρχή της πόλης.

  Η Evergrande, ο πλέον υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο που έχει την έδρα του στην Σέντζεν, έχει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 305 δισ. δολαρίων και το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει φόβους για διάχυση της κρίσης στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της Evergrande αθέτησε την πληρωμή ορισμένων προϊόντων του (WMPs), ως απόρροια των ευρύτερων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος, με αποτέλεσμα επενδυτές που φοβούνται ότι δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους να προβούν σε κινητοποιήσεις.

  Η χρηματοοικονομική αρχή της Σέντζεν, σε επιστολή που απέστειλε σε επενδυτές, την οποία είδε το Reuters, ανέφερε ότι "τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης της Σέντζεν έχουν συγκεντρώσει απόψεις του κόσμου για την Evergrande Wealth και ξεκινούν ενδελεχή έρευνα για θέματα που αφορούν την εταιρεία”.

  Στην επιστολή της, που απεστάλει μετά από αιτήσεις επενδυτών για τη διεξαγωγή έρευνας, η αρχή καλεί επίσης την China Evergrande και την Evergrande Wealth να καταβάλουν προσπάθειες αποπληρωμής των επενδυτών.

  Όπως αναφέρει το Reuters, ούτε η Evergrande ούτε η κυβέρνηση της Σέντζεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του πρακτορείο να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

  Σημειώνεται ότι η China Evergrande, από κοινού με άλλους υπερχρεωμένους ομίλους, έχει εκδώσει και πουλήσει σε επενδυτές προϊόντα διαχείρισης πλούτου υψηλής απόδοσης, τα οποία αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο δανεισμού κινεζικών επιχειρήσεων καθώς παρακάμπτουν με αυτόν τον τρόπο του περιορισμούς που έχει επιβάλλει στον δανεισμό η κινεζική κυβέρνηση. 

  Σύμφωνα με έναν διευθυντή πωλήσεων της Evergrande Wealth αλλά και επενδυτές, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι -μεταξύ αυτών υπάλληλοι του κινεζικού κολοσσού ακινήτων, οι οικογένειές τους και φίλοι τους αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων της εταιρείας- έχουν αγοράσει προϊόντα διαχείρισης πλούτου της Evergrande, μέσω των οποίων η τελευταία άντλησε κεφάλαια άνω των 100 δισ. γουάν ή 15,47 δισ. δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια. 

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από αυτά, επενδυτικά προϊόντα αξίας περίπου 40 δισ. γουάν είναι ήδη ληξιπρόθεσμα. 

  Διαβάστε ακόμη:

  * Evergrande: Βυθίστηκε η μετοχή του βραχίονα ηλεκτρικών οχημάτων της

  * Evergrande: Τα "χρυσά" μερίσματα των $8 δισ. στον Hui Ka Yan από τον καταρρέοντα κολοσσό

  * Η κρίση στην Κίνα λόγω Evergrande χειρότερη από την κατάρρευση στις ΗΠΑ το 2008;

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ