Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 16:54

  Evans (Fed): "Βλέπει" αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το 2023

  Fed: Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντέχουν μια σοβαρή ύφεση - Τι έδειξαν τα stress test για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία θα εκπληρώσει σύντομα τα κριτήρια της Federal Reserve για να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, αν και εκτίμησε ότι θα φτάσει το 2023 για να δικαιολογηθεί μια αύξηση των επιτοκίων. 

  "Νομίζω ότι η οικονομία είναι κοντά στο να εκπληρώσει το πρότυπο για 'σημαντική περαιτέρω πρόοδος' που ορίσαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο", δήλωσε ο Evans μιλώντας σε συνέδριο στη Βιρτζίνια. "Αν συνεχιστεί να βελτιώνεται η απασχόληση, φαίνεται ότι θα εκπληρώσει αυτές τις προϋποθέσεις και θα μπορεί να ξεκινήσει ο περιορισμός [των αγορών]".

  Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε πάντως ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια περίπου για να φτάσει ο πληθωρισμός σε επίπεδα που θα δικαιολογούν μια αύξηση των επιτοκίων. "Η δική μου πρόβλεψη ήταν για αύξηση το 2023", ανέφερε ο Evans αναφερόμενος στις τριμηνιαίες εκτιμήσεις που κάνουν οι αξιωματούχοι της Fed στις συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής. Προηγουμένως ο Evans τοποθετούσε την πρώτη αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του 2024. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ