Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 15:34

  ΗΠΑ: "Άλμα" 1,8% των παραγγελιών διαρκών αγαθών τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: "Άλμα" 1,8% των παραγγελιών διαρκών αγαθών τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς και οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών δαπανών, στρώνοντας τον δρόμο για ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο ανάπτυξης.

  Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν "άλμα” 1,8% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση κατά 0,6%.

  Η σημαντική αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ενισχυση της ζήτησης για αεροσκάφη της Boeing, καθώς οι συνεχιζόμενες ελλείψεις των εφοδιαστικών αλυσίδων παραμένει "τροχοπέδη” για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και συνολικά για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

  Άλλωστε, οι παραγγελίες αυξήθηκαν ελάχιστα κατά 0,2% εάν εξαιρεθούν οι μεταφορές, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

  Το ίδιο διάστημα, οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών δαπανών ενισχύθηκαν κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Εμπορίου.

  Πιο αναλυτικά, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη, ένας δείκτης που παρακολουθείται στενά για τα σχέδια επιχειρηματικών δαπανών, σημείωσε άνοδο κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα. 

  Σημειώνεται ότι οι βασικές παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών θα αυξηθούν κατά 0,4%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ