Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 10:31

  Bank of Ireland: Γιατί αποχωρεί ο οικονομικός της διευθυντής

  Bank of Ireland: Γιατί αποχωρεί ο οικονομικός της διευθυντής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στους κρατικούς περιορισμούς αναφορικά με τα μπόνους και τις αμοιβές των τραπεζιτών, αποδίδει η Bank of Ireland την ανακοίνωση ότι ο οικονομικός διευθυντής της Myles O’ Grady, θα αποχωρήσει από την τράπεζα για μια θέση εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

  Η Ιρλανδία έχει βάλει "ταβάνι” στις αμοιβές των στελεχών στα 500.000 ευρώ ετησίως κατά την πιο δαπανηρή τραπεζική διάσωση στην ευρωζώνη, πριν από μία δεκαετία.

  Απαγόρευσε όλες τις μορφές μεταβλητής αμοιβής και παροχών, ακόμη και για τα κατώτερα στελέχη της τράπεζας, με τις τράπεζες να καταγγέλουν ότι αυτοί οι περιορισμοί τις εμποδίζουν από τα να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα.

  Η διευθύνουσα σύμβουλος της Bank of Ireland, Francesca McDonagh, ανέφερε ότι αυτό άφησε την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με άλλες εταιρείες και με άλλες εισηγμένες, οι οποίες δεν περιορίζονται με τον ίδιο τρόπο.

  "Η απόφαση του Myles να αφήσει τον ιρλανδικό τραπεζικό κλάδο αναδεικνύει την πρόκληση που αντιπροσωπεύουν οι περιορισμοί για τις ιρλανδικές τράπεζες, στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα”, ανέφερε η McDonagh σε ανακοίνωση.

  "Η εξομάλυνση των δραστηριοτήτων μας είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του εγγενούς τραπεζικού τομέα”, τόνισε.

  Ο Ο’ Grady θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την αποχώρηση του τον Μάρτιο του 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ