Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 16:48

  Mester (Fed): Υπέρ της επιβράδυνσης των αγορών ομολόγων από το Νοέμβριο

  Mester (Fed): Υπέρ της επιβράδυνσης των αγορών ομολόγων από το Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επικεφαλής της Cleveland Federal Reserve, Loretta Mester δήλωσε σήμερα ότι η ίδια θα επιθυμούσε η Fed να ξεκινήσει να επιβραδύνει τις αγορές των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομία το Νοέμβριο και να τις σταματήσει κάποια στιγμή πριν τον Ιούνιο του 2022, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

  "Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Επιτροπή [Νομισματικής Επιτροπής] έδωσε ενδείξεις για τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι δεν θα ξεκινούσαμε να επιβραδύνουμε τις αγορές μέχρι να σημειωθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών", ανέφερε η αξιωματούχος. 

  "Κατά την άποψη μου, η οικονομία έχει εκπληρώσει αυτές τις συνθήκες και είμαι υπέρ να ξεκινήσουμε να μειώνουμε τις αγορές μας το Νοέμβριο και να τις ολοκληρώσουμε το πρώτο μισό του επόμενου έτους", δήλωσε η Mester σε ομιλία της σε εκδήλωση της Ohio Bankers League σήμερα. 

  Η Fed αγοράζει $80 δισ. σε κρατικά ομόλογα και $40 δισ. σε διασφαλισμένους με υποθήκες τίτλους κάθε μήνα από το προηγούμενο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να στηρίξει την οικονομία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. 

  Την προηγούμενη Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να ανακοινώσει την επιβράδυνση των αγορών στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις αρχές Νοεμβρίου. 

  Η Mester, η οποία θα έχει δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed το επόμενο έτος, δήλωσε επίσης ότι η επιβράδυνση των αγορών "δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πως η Επιτροπή σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια της κάποια στιγμή σύντομα". 

  Ανέφερε τέλος ότι περιμένει οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Fed για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να έχουν εκπληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ