Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 14:38

  Σουηδία: Στο στόχαστρο των αρχών οι δραστηριότητες της EQT

  Σουηδία: Στο στόχαστρο των αρχών οι δραστηριότητες της EQT
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι σουηδικές αρχές θα διεξάγουν έρευνα για την EqT αναφορικά με την καθυστέρηση στη δημοσίευση πληροφοριών, ανέφερε η Αρχή Χρηματοοικονομκής Εποπτείας (FSA), στέλνοντας τις μετοχές της εταιρείας private equity χαμηλότερα.

  Η EQT δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι βρίσκεται σε διάλογο με την FSA για το πώς διαχειρίστηκε τις πληροφορίες σχετικά με την αναθεώρηση της δομής στην EQT AB και την πώληση των μετοχών μετά από αυτή την αναθεώρηση.

  "Η FSA έχει αποφασίσει να ξεκινήσει μια έρευνα για την EQT αναφορικά με το ενδεχόμενο παραβίασης των κανονισμών της αγοράς σε σχέση με την καθυστερημένη δημοσίευση inside πληροφοριών”, ανέφεραν οι οικονομικές αρχές.

  Η μετοχή της EQT υποχωρεί 6,9%, και ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες της FSA, ενώ ο διάλογος συνεχίζεται.

  "Η αξιολόγηση για την EQT παραμένει ότι η εταιρεία έχει χειριστεί σωστά τον χρόνο της ανακοίνωσης των inside πληροφοριών”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε κανέναν άλλο σχολιασμό.

  Η EQT, της οποίας τα assets ανέρχονται σε 71 δισ. Ευρώ, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θεωρεί πως χειρίστηκε τις πληροφορίες σωστά, και ότι έχει λάβει συμβουλές από εξωτερική εταιρεία για το θέμα στο οποίο εμπλέκεται.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ