Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 12:46

  Κίνα: Παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα

  Είναι το bitcoin έτοιμο να βγει από το τέλμα;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παράνομες χαρακτήρισε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεσμεύεται να καταπολεμήσει όλα όσα συμβαίνουν στην αγορά. 

  Όπως αναφέρει το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα απαγορεύσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις εταιρείες πληρωμών και τις εταιρείες διαδικτύου να διευκολύνουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και θα ενισχύσει την παρακολούθηση των κινδύνων που ενέχουν τέτοιες δραστηριότητες.

  To bitcoin υποχώρησε σχεδόν κατά 5% στα $42,810 σήμερα μετά την δήλωση ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα καταστείλει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων απαγορεύοντας σε πλατφόρμες του εξωτερικού να παρέχουν υπηρεσίες σε εγχώριους επενδυτές. 

  Πτωτική πορεία και για το Ethereum το οποίο υποχωρεί κατά 7,55%. 

  Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα λαμβάνει αυστηρούς περιορισμούς για τα κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα φέτος το Πεκίνο ανακοίνωσε πως απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, την όλη διαδικασία που ακολουθείται για τις συναλλαγές και δημιουργεί νέες μονάδες του νομίσματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εξορύκτες να θέσουν τον εξοπλισμό τους εκτός σύνδεσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ