Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 10:52

  Οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα assets τους στην Ελβετία εν όψει των εκλογών

  Οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα assets τους στην Ελβετία εν όψει των εκλογών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:02

  Μια πιθανή νίκη της αριστεράς στις εκλογές της Γερμανίας την Κυριακή, τρομάζει τους εκατομμυριούχους που μεταφέρουν τα assets τους στην Ελβετία, αναφέρουν τραπεζίτες και νομικοί.

  Εάν το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, το ακροαριστερό Linke και οι οικολόγοι Πράσινοι έρθουν στην εξουσία, η επανεισαγωγή φόρου περιουσίας και η ενίσχυση του φόρου κληρονομιάς μπορεί να επιστρέψουν στην ατζέντα.

  "Για τους πολύ πλούσιους, αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα. Οι επιχειρηματικές οικογένειες ανησυχούν πολύ”, αναφέρει Γερμανός νομικός με δραστηριότητες στην Ελβετία.

  Η κίνηση αυτή δείχνει πόσοι πολλοί πλούσιοι εξακολουθούν να θεωρούν την Ελβετία ως ένα ελκυστικό μέρος για να τοποθετούν τα κεφαλαία τους παρά τις προσπάθειες της χώρας να καταργήσει αυτή την εικόνα, ως ασφαλές καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων.

  Καμιά χώρα δεν έχει περισσότερα offshore assets από την Ελβετία και οι εισροές επιταχύθηκαν το 2020, προς όφελος των μεγάλων τραπεζών όπως η UBS, η Credit Suisse, και η Julius Baer.

  Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, καθιστούν την πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας ελκυστική.

  Τα στοιχεία της Τράπεζας για Διεθνείς Διακανονισμούς εμφανίζουν ότι οι καταθέσεις των γερμανικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε τράπεζες στην Ελβετία, αυξήθηκαν κατά 5 δισ. δολάρια στα 37,5 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο του 2021, και αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

  Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, αλλά insiders δηλώνουν πως οι εισροές έχουν συνεχιστεί. "Έχω κλείσει ένα υψηλό χρηματικό ποσό άνω του μέσου όρου τους τελευταίους τρεις μήνες”, ανέφερε ένας βετεράνος σύμβουλος πελατών σε μια μεγάλη ελβετική τράπεζα που ασχολείται κυρίως με Γερμανούς.

  "Πολλοί εύποροι άνθρωποι, ιδιαίτερα επιχειρηματίες, φοβούνται ότι θα υπάρξει στροφή προς τα αριστερά στη Γερμανία -ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι εκλογές”, τόνισε ο Florian Durselen, επικεφαλής διαχείρισης πλούτου της LGT Switzerland.

  Ένας κορυφαίος Ελβετός τραπεζίτης δήλωσε ότι "γνωρίζω αρκετούς Γερμανούς επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν ένα πόδι έξω από τη Γερμανία εάν τα πράγματα γίνουν πολύ "κόκκινα” (προς τα αριστερά) εκεί”.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ