Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 20:17

  Fed: Στο ποσό-ρεκόρ των $141,7 τρισ. ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών το β' τρίμηνο

  Fed: Στο ποσό-ρεκόρ των $141,7 τρισ. ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών το β' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό στοτέλος Ιουνίου, και συγκεκριμένα στα 141,7 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Πέμπτη, αφού ενισχύθηκε από τα κέρδη της Wall Street και την έκρηξη της αξίας των ακινήτων που προκάλεσε η πανδημία.

  Η άνοδος των αγορών τροφοδότησε την αύξηση του συνολικού πλούτου, προσθέτοντας 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών το δεύτερο τρίμηνο - μια περίοδο κατά την οποία ο S&P 500 σημείωσε συνολική απόδοση λίγο πάνω από 8,5% αφού συνυπολογίστηκαν τα επανεπενδυμένα μερίσματα.

  Η άνοδος της αξίας των ακινήτων πρόσθεσε περίπου 1,2 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τους χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων.

  Συνολικά ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 5,9 τρισ. δολάρια από το πρώτο τρίμηνο.

  Το ποσό που διακρατείται σε καταθέσεις ταμιευτηρίου των νοικοκυριών μειώθηκε στα 10,6 τρισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 10,8 τρισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τρεχούμενων αυξήθηκαν σε 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση.

  Η έκθεση έδειξε ότι το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 7,9% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 6,7% το πρώτο τρίμηνο.

  Ο δανεισμός των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκε με βραδύτερο ετήσιο ρυθμό 1,4%, έναντι 4,3% το πρώτο τρίμηνο.

  Επίσης ο κρατικός δανεισμός αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 9,6%, από 9,0% το προηγούμενο τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ