Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 20:09

  Novavax: Αίτημα ένταξης του εμβολίου της στη λίστα "έκτακτης χρήσης" του ΠΟΥ

  Novavax: Αίτημα ένταξης του εμβολίου της στη λίστα "έκτακτης χρήσης" του ΠΟΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία Novavax Inc. και ο εταίρος της, το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέθεσαν αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ένταξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Novavax στη λίστα έκτακτης χρήσης του Οργανισμού.

  Η έγκριση του αιτήματος θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για διάθεση του εμβολίου της εταιρείας σε πολλές φτωχότερες χώρες.

  Η Novavax έχει δώσει προτεραιότητα στην υποβολή αιτημάτων στις ρυθμιστικές αρχές χωρών με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, καθώς έμεινε πίσω στην κούρσα για την έγκριση του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν ήδη εμβολιάσει τους περισσότερους πολίτες τους.

  Επομένως, η ένταξη του εμβολίου της στην λίστα του ΠΟΥ θα διευκόλυνε την προώθηση του εμβολίου της στις εν λόγω χώρες, οι ρυθμιστικές αρχές των οποίων βασίζουν τις αποφάσεις τους στην καθοδήγηση του Οργανισμού.

  Παράλληλα, θα επιτρέψει στη Novavax να αρχίσει να διανέμει το εμβόλιό της μέσω της πρωτοβουλίας COVAX του ΠΟΥ, η οποία στοχεύει στην παροχή ισότιμης πρόσβασης στα εμβόλια στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

  Σημειώνεται ότι η Novavax έχει ήδη υποβάλει αιτήσεις στις ρυθμιστικές αρχές χώρών όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

  Οι μετοχές της Novavax σημειώνουν άλμα πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ