Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 19:24

  Η Κομισιόν εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

  Η Κομισιόν εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διαχείριση των συνόρων από τα κράτη-μέλη πρέπει να ασκείται με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Κληθείς να σχολιάσει τις πρακτικές των πολωνικών αρχών στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Γιανς Ανταλμπέρ, απάντησε ότι η "εργαλειοποίηση" ανθρώπων έχει δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση για τις εθνικές αρχές, ωστόσο "η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων από τα κράτη-μέλη πρέπει να ασκείται με τρόπο που να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και φυσικά να μην αποβαίνει εις βάρος της ανθρώπινης ζωής".

  "Τα σύνορα της Πολωνίας είναι τα σύνορα της ΕΕ", δήλωσε στη συνέχεια ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι πλήρως διαθέσιμη για να βοηθήσει τις πολωνικές αρχές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επανέλαβε, επίσης, τη δήλωση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον: "Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από την επιθετικότητα του καθεστώτος Λουκασένκο και για να γίνει αυτό καλύτερα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως κοινοί πόροι, όπως η βοήθεια του Frontex και μάλιστα με διαφανή τρόπο. Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση των κοινών αξιών και υποχρεώσεων της ΕΕ".

  Η Επίτροπος Γιόχανσον θα μιλήσει αύριο με τον Πολωνό υπουργό Εσωτερικών, ενώ πρόκειται να επισκεφθεί την Πολωνία σύντομα. Επίσης, σύμφωνα με τον Γ. Ανταλμπέρ, τις επόμενες μέρες πρόκειται να επισκεφτούν τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας αξιωματούχοι της Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση επί τόπου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ