Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 18:48

  Γερμανία: Yπέρ της απομάκρυνσης από τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η συμπρόεδρος του SPD

  Γερμανία: Yπέρ της απομάκρυνσης από τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η συμπρόεδρος του SPD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Σάσκια Έσκεν, τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης από τον στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και υπέρ του νέου δανεισμού του κράτους λόγω της κατάστασης των επενδύσεων σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

  "Το φρένο χρέους δεν είναι νόμος, αλλά πολιτικός στόχος. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται", δήλωσε η συμπρόεδρος του SPD στην εφημερίδα "Die Welt".

  Σύμφωνα με τα σχέδια του SPD, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χορηγεί 50 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για επενδύσεις τα επόμενα δέκα χρόνια. "Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιτρέπεται να λαμβάνονται δάνεια για επενδύσεις στην εκπαίδευση, την προστασία του κλίματος, την υγεία, την ψηφιοποίηση και την κοινωνικοοικονομική αλλαγή. Και είναι επίσης επειγόντως απαραίτητο. Αυτό πρέπει να έχει προτεραιότητα αντί του φρένου χρέους, δηλαδή ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται οι δαπάνες να υπερβαίνουν τα έσοδα. Το φρένο του χρέους επιτρέπει --σύμφωνα με το Σύνταγμα-- να δανειζόμαστε για επενδύσεις εάν δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τρέχοντα έσοδα", τόνισε η Έσκεν.

  "Η περίφημη μέση νοικοκυρά θα ντρεπόταν αν έπεφτε το σπίτι της μόνο και μόνο επειδή δεν θα μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Η υγιής δημοσιονομική διαχείριση είναι ένας σημαντικός στόχος, αλλά ενόψει των προκλήσεων που υπάρχουν, σίγουρα δεν είναι υγιής διαχείριση το μηδενικό χρέος. Και το πώς το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Φιλελεύθερο (FDP) κόμμα θέλουν να το αντιμετωπίσουν αυτό, λόγω των φορολογικών δώρων που ανέρχονται σε 90 δισ. ευρώ ετησίως, είναι ένα μυστήριο για μένα. Πρόκειται για βουντού".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ