Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 15:57

  Μπόργιανς (SPD): Αναγκαία προϋπόθεση η αύξηση του κατώτατου μισθού για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού

  Μπόργιανς (SPD): Αναγκαία προϋπόθεση η αύξηση του κατώτατου μισθού για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το SPD θα συνεχίσει να σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτείται ένας σημαντικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, ο οποίος είναι αναγκαίος ειδικά για να έχουν οι πολίτες γηρατειά με αξιοπρέπεια. Εάν κάποιος θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη την κοινωνική οικονομία της αγοράς, τότε θα πρέπει επίσης να καταβάλλονται μισθοί με τους οποίους να μπορούν να ζήσουν οι πολίτες και από τους οποίους να μπορούν να αναμένουν μια σύνταξη σε μεγάλη ηλικία από την οποία επίσης να μπορούν να ζήσουν", δήλωσε ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στα δίκτυα RTL n-tv.

  "Ειδικά στον τομέα της εστίασης, ο κατώτατος μισθός δεν είναι καθοριστικός παράγοντας κόστους. Αντιθέτως, είναι τεράστιο πρόβλημα να εξευρεθούν καν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί", πρόσθεσε.

  Τέλος ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι "η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα είναι αναγκαία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ