Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 15:50

  Bloomberg: Μονάδα της Evergrande σταμάτησε τις πληρωμές σε προσωπικό, προμηθευτές

  Bloomberg: Μονάδα της Evergrande σταμάτησε τις πληρωμές σε προσωπικό, προμηθευτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μονάδα της China Evergrande Group στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχασε πληρωμές μισθών σε ένα μέρος του προσωπικού της και έχει μείνει πίσω στις πληρωμές ενός αριθμού προμηθευτών για εργοστασιακό εξοπλισμό, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν απόδειξη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός όμιλος με το υπέρογκο χρέος του αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο και εκτός του βασικού πυρήνα των δραστηριοτήτων του, σημειώνει το Bloomberg. 

  Οι δυσκολίες στις ταμειακές ροές σημαίνουν ότι η China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. είναι πιθανό να χάσει τον στόχο να ξεκινήσει τις μαζικές παραδόσεις οχημάτων το επόμενο έτος, με δεδομένο ότι η δοκιμαστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στα εργοστάσια της σε Shanghai και Guangzhou έχει μειωθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

  Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Evergrande NEV πληρώνονται στην αρχή του μήνα και πάλι στις 20 του κάθε μήνα, ωστόσο για κάποια στελέχη μεσαίου επιπέδου η δεύτερη δόση της μισθοδοσίας για τον Σεπτέμβριο δεν έχει γίνει ακόμα, μεταδίδει το πρακτορείο. 

  Την ίδια στιγμή, πολλοί προμηθευτές εξοπλισμού ξεκίνησαν ήδη από τον Ιούλιο να αποσύρουν το προσωπικό τους από τις εγκαταστάσεις σε Shanghai και Guangzhou καθώς δεν έγιναν οι πληρωμές για τον εξοπλισμό στα εργοστάσια της Evergrande NEV. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί για να κάνουν προσαρμογές και να επιλύουν προβλήματα με τον εξοπλισμό, αναφέρουν οι πηγές. Πλέον έχουν αποχωρήσει, με αποτέλεσμα η εταιρεία να βασίζεται στο δικό της προσωπικό το οποίο δεν είναι εξοικειωμένο με τον εξοπλισμό, κάτι που έχει οδηγήσει να κατασκευάζονται σε καθημερινή βάση λίγα μόνο δοκιμαστικά οχήματα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ