Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 15:04

  Με μείωση φόρων ρεύματος και υπεράσπιση του πράσινου πάσου ο Ντράγκι "κέρδισε" τους Ιταλούς βιομήχανους

  Ντραγκι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετική έως και ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση των μελών της Ένωσης Ιταλικών Βιομηχανιών Confindustria στην παρέμβαση που πραγματοποίησε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στην γενική της συνέλευση.

  "Επαναλαμβάνω -διότι το θεωρώ σημαντικό- ότι η κυβέρνηση δεν εννοεί να αυξήσει τους φόρους. Αυτή την στιγμή πρέπει να δώσουμε, και όχι να ζητήσουμε χρήματα", είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

  Παράλληλα ο Ντράγκι τόνισε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησής του, φέτος το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 6% ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο Ιούλιο οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 440 χιλιάδες μονάδες.

  Αναφερόμενος στο πράσινο πάσο εμβολιασμένου (η διευρυμένη χρήση του οποίου θα μπει σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου), ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "εξασφαλίζει την ελευθερία των πολιτών, την υπεράσπιση των εργαζομένων και επιτρέπει στα σχολεία και στις οικονομικές δραστηριότητες της χώρας να συνεχίσουν να λειτουργούν".

  "Σχεδόν το 77% των πολιτών άνω των 12 ετών ολοκλήρωσε τον κύκλο εμβολιασμού του και είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον στόχο του 80% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου", υπογράμμισε επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ευρύτατης συμμετοχής.

  Με αναφορά, τέλος, στο επίκαιρο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία: από το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα καταργηθούν οι φόροι οι οποίοι περιέχονται στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι οποίοι σχετίζονται με την χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και με την έμμεση στήριξη των φτωχότερων πολιτών.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ