Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 14:22

  Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα επιτόκια και QE, "βλέπει" σημάδια επιβράδυνσης

  Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα επιτόκια και QE, "βλέπει" σημάδια επιβράδυνσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε σήμερα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,1% και κράτησε τον στόχο στο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων στις 895 δισ. λίρες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ψήφισαν ομόφωνα να διατηρηθεί αμετάβλητο το επιτόκιο. Παράλληλα, επτά μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν να διατηρηθεί αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας και δύο στελέχη, οι Dave Ramsden και Michael Saunders, να τερματιστεί νωρίτερα. 

  Υπενθυμίζεται ότι η BoE αύξησε τον στόχο για τις αγορές κρατικών ομολόγων κατά 150 δισ. λίρες το Νοέμβριο του 2020, ανακοινώνοντας ότι οι αγορές αυτές θα γίνουν σταδιακά κατά την διάρκεια του 2021. 

  Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση της τον Αύγουστο, ο ρυθμός ανάκαμψης της παγκόσμιας δραστηριότητας δείχνει σημάδια ότι επιβραδύνει. "Με φόντο την ισχυρή ζήτηση αγαθών και τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στην προσφορά, οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις έχουν παραμείνει ισχυρές και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι πιέσεις στα κόστη ενδεχομένως να αποδειχθούν πιο επίμονες”, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. "Κάποιοι δείκτες στις χρηματοοικονομικές αγορές για τις πληθωριστικές προσδοκίες έχουν αυξηθεί κάπως, και αυτό περιλαμβάνει και το Ηνωμένο Βασίλειο", προσθέτει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ