Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 11:03

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό πέντε μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI το Σεπτέμβριο

  Στο 2,3% περιορίστηκε η ύφεση το πρώτο τρίμηνο παρά το lockdown -  Στο 7,84% η ύφεση το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνε σημαντικά τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, παραμένοντας σε καθοδική τροχιά μετά το υψηλό 15 ετών του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IHS Markit. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 56,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 59,0 τον Αύγουστο σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση της IHS Markit. Αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον Απρίλιο.

  Ο δείκτης PMI  για την δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 56,3 μονάδες από 59,0 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατρακύλησε σε χαμηλό επτά μηνών στις 58,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 61,4 μονάδες τον Αύγουστο. Χαμηλό 8 μηνών σημείωσε ο δείκτης PMI για την παραγωγή στη μεταποίηση, στις 55,6 μονάδες από 59 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβράδυνε ιδιαίτερα στη Γερμανία, υποχωρώντας στο χαμηλότερο σημείο από το Φεβρουάριο, ενώ επιβράδυνση καταγράφηκε και στη Γαλλία, διολισθαίνοντας περαιτέρω από το υψηλό του Ιουνίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ