Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 18:02

  Τρεις συλλήψεις για εικονικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

  Τρεις συλλήψεις για εικονικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη σύλληψη τριών γυναικών οι οποίες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

  Ειδικότερα, οι δυο από τις συλληφθείσες, με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, κατάφεραν να βεβαιωθεί ψευδώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

  Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου εισαγγελέα, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, καθώς και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

  Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

  Οι τρεις συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

  Ποιος ήταν ο τρόπος δράσης

  Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, κατόπιν καταγγελίας και έρευνας παρατηρήθηκε πως κατά την διάρκεια του εμβολιασμού δεν πιεζόταν το έμβολο της σύριγγας με το εμβόλιο και δεν φαινόταν να εχει γίνει έγχυση του υγρού στο οργανισμό ενώ στην συνέχεια βεβαιώθηκε αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

  Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

  Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

  Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

  Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω Ελληνίδων  στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

  Παράλληλα, από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν στο κάδο απορριμμάτων και κατασχέθηκαν μια σύριγγα γεμάτη υγρό και ένα μισό άδειο φιαλίδιο εμβολίου τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, skai.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ