Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 16:03

  Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τις δωρεές εμβολίων κατά του κορονοϊού

  ΗΠΑ: Περισσότεροι από 161.232.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τις δωρεές εμβολίων κατά της Covid-19 και θα επιδιώξουν να συνασπίσουν τη διεθνή κοινότητα γύρω από ένα πολύ φιλόδοξο στόχο -- μέσα σε ένα χρόνο να είναι εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού κάθε χώρας στον κόσμο, έκαναν σήμερα γνωστό υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

  Η Ουάσινγκτον θα αγοράσει και θα διανείμει στις αναπτυσσόμενες χώρες 500 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

  Με αυτό τον τρόπο σχεδόν διπλασιάζεται, σε πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο, ο αριθμός των δόσεων που οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί μέχρι σήμερα να δωρίσουν, ανέφεραν σήμερα αυτές οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

  Η ανακοίνωση πρόκειται να γίνει επισήμως σήμερα από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της εικονικής συνόδου κορυφής που οργανώνει με θέμα τη μάχη εναντίον της πανδημίας.

  "Είναι μια τεράστια δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών. Για κάθε δόση που έχουμε χορηγήσει σ' αυτή τη χώρα, δίνουμε τρεις σε άλλες χώρες", επέμειναν οι πηγές.

  Τα εμβόλια θα αγοραστούν σε τιμή κόστους και θα διοχετευθούν μέσω του διεθνούς μηχανισμού Covax, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

  Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει περίπου 160 εκατ. δόσεις σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες.

  Η σημερινή σύνοδος κορυφής πρόκειται να διαρκέσει τέσσερις ώρες και θα συμμετάσχουν σ' αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης αξιωματούχοι από περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των συμμετεχόντων.

  Στη διάρκεια αυτής της συνόδου, ο Τζο Μπάιντεν θέλει να τεθεί "ένας φιλόδοξος στόχος", δηλαδή όλες οι χώρες, ακόμη και οι πιο φτωχές, "να φθάσουν τους εμβολιασμούς στο 70% η καθεμιά" πριν από την επόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δηλαδή σε ένα χρόνο.

  Σύμφωνα με την καταμέτρηση της OurWorldInData, για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή το 43,5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

  Ωστόσο το ποσοστό αυτό κρύβει γιγάντιες ανισότητες, αφού η αναλογία πέφτει μόλις στο 2% στις πιο φτωχές χώρες.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ