Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 15:07

  Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Κοντά στον στόχο του 4% ο πληθωρισμός περί τα μέσα του 2022

  Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Κοντά στον στόχο του 4% ο πληθωρισμός περί τα μέσα του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τρέχουσα νομισματική πολιτική της κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, θα οδηγήσει τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο του 4% στο β΄ μισό του 2022, τόνισε η διοικητής Elvira Nabiullina, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό να μην βγουν οι τιμές καταναλωτή εκτός ελέγχου.

  Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει το βασικό επιτόκιο πέντε φορές αυτό το έτος, πιο πρόσφατα κατά 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, στο 6,75%, καθώς προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση των τιμών.

  Ο πληθωρισμός έφθασε στο 6,84% ετησίως στα μέσα Σεπτεμβρίου και οι πληθωριστικοί κίνδυνοι αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία θα δαπανήσει περί τα 2,5 τρισ. Ρούβλια (34 δισ. Δολάρια) από το Εθνικό Ταμείο (NWF) στα επόμενα τρία χρόνια για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης μετά από την πανδημία.

  "Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα νομισματική πολιτική, ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 4%-4,5% στο β΄ μισό του επομένου έτους”, ανέφερε στην ομιλία της στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, στην Άνω Βουλή, η Nabiulina.

  "Ο πληθωρισμός έχει ήδη επιταχυνθεί σε διψήφιο ποσοστό σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες, και δεν έχει ακόμη επιβραδυνθεί”, πρόσθεσε.

  "Πρέπει να μειώσουμε τον πληθωρισμό και τις πληθωριστικές προσδοκίες το συντομότερο δυνατό, χωρίς να επιτρέψουμε να εκδηλωθεί πληθωριστικό σπιράλ”, τόνισε.

  Αναφέρθηκε ακόμη στην επιδείνωση των προτύπων καταναλωτικής πίστης, δηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζες μίλησε στις τράπεζες ώστε να αναδείξουν τα ρίσκα στην κοινωνική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, εάν οι δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ