Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 13:27

  Ισπανία: Σε υψηλό 13 ετών οι πωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο

  Ισπανικό μοντέλο τεσσάρων εργάσιμων ημερών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ισπανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό πωλήσεων κατοικιών στα τελευταία 13 χρόνια τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, καθώς η αυξημένη ζήτηση κατά την πανδημία, οι αυξημένες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και οι νέες προτεραιότητες διαβίωσης προκάλεσαν αγοραστική έκρηξη.

  Περίπου 50.200 κατοικίες πουλήθηκαν τον Ιούλιο, 53% περισσότερες από ό,τι τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

  Τα στοιχεία του Ιουλίου ήταν 4% υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα και πλησίασαν τον φρενήρη ρυθμό που καταγράφηκε στη διάρκεια της κρίσης ακινήτων το 2008, όταν τον Απρίλιο μόνο είχαν πουληθεί 55.000 κατοικίες.

  "Εάν συγκρίνεις με τον ίδιο μήνα του 2019, η εξέλιξη είναι θετική, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν έχουμε απλώς ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα αλλά επίσης ακολούθησε εκ νέου τη μεγάλη ανοδική τάση που ξεκίνησε το 2018”, ανέφερε η εταιρεία Fotocasa.

  Η πώληση νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκε 40% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, χάρη στη ζήτηση για πισίνες, βεράντες, κήπους, και άλλους εξωτερικούς χώρους, καθώς η απομακρυσμένη εργασία οδήγησε τους ανθρώπους να μετακινηθούν σε μεγαλύτερες κατοικίες στα προάστια, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες νέες οικοδομές.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ