Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 10:21

  Αυστραλία: Προειδοποιεί η κεντρική τράπεζα για την αύξηση των τιμών κατοικιών

  Αυστραλία: Προειδοποιεί η κεντρική τράπεζα για την αύξηση των τιμών κατοικιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας έχει προχωρήσει σε σημαντικές προειδοποιήσεις για τον αυξημένο κίνδυνο αστάθειας του χρηματοπιστωτικού τομέα, εάν οι τιμές κατοικιών συνεχίσουν να αυξάνονται, προσθέτοντας τα ήδη σημαντικά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών στην οικονομία.

  Η Michel Bullock, βοηθός διοικητού της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τόνισε σε ομιλία της ότι αν και οι τράπεζες της Αυστραλίας έχουν ισχυρούς ισολογισμούς και τηρούνται τα πρότυπα δανεισμού, "ένα υψηλό επίπεδο χρέος θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την οικονομία στην περίπτωση ενός σοκ στα εισοδήματα των νοικοκυρών ή μιας κατακόρυφης πτώσης στις τιμές κατοικιών”.

  "Είναι αυτά τα μακροοικονομικά ρίσκα που θέλουν στενή παρακολούθηση. Αξιολογούμε συνεχώς το εάν υπάρχει ανάγκη ή όχι να εξεταστούν εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων”, πρόσθεσε η ίδια.

  Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι τιμές κατοικιών της Αυστραλίας αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 20% το 2021, χάρη στα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια, την υπόσχεση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για κάποιο διάστημα και ένα φορολογικό σύστημα που ενθαρρύνει τον τομέα της ακίνητης περιουσίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ