Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 08:54

  BoJ: Διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

  BoJ: Διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ οι άλλες κεντρικές τράπεζες κινούνται προς τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς assets.

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και τον στόχο της για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

  Επίσης, επαναδιατύπωσε ότι θα αγοράσει κρατικά ομόλογα, χωρίς ανώτατο όριο.

  Η απόφαση ήρθε καθώς ο ιαπωνικός τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να δυσκολεύεται εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία θέτει η κυβέρνηση τη χώρα για προστασία από τον κορονοϊό, που θέλει τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίς και να μην σερβίρουν αλκοόλ.

  Οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν εδώ και σχεδόν ένα έτος, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε άνω του 5% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η απόφαση της BoJ τη βάζει σε αποκλίνουσα πορεία σε θέση με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

  Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα περιορίσει το πρόγραμμα 120 δισ. δολαρίων των μηνιαίων αγορών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων αυτό το έτος.

  Ενώ και η ΕΚΤ δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι θα περιορίσει ελαφρώς το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτυπώσει τις πιο ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης, αν και η πρόεδρος Λαγκάρντ δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί σχέδιο αναστροφής των πολιτικών για εύκολο χρήμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ