Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 19:47

  DaftKings: Πρόταση εξαγοράς της εταιρείας αθλητικού στοιχηματισμού Entain, έναντι $20 δισ.

  DaftKings: Πρόταση εξαγοράς της εταιρείας αθλητικού στοιχηματισμού Entain, έναντι $20 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού Entain υπέβαλε η αμερικανική DraftKings, σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα, στο CNBC, την Τρίτη.

  Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί κατά κύριο λόγο με μετοχές της DraftKings, ενώ ένα μέρος θα καλυφθεί με μετρητά, σύμφωνα με τις πηγές του CNBC.

  Η μετοχή της Entain στο χρηματιστήριο του Λονδίνο σημείωσε "άλμα” 17%, ενώ αντίθετα ο τίτλος της DraftKings υποχώρησε περίπου 6% μετά την δημοσιοποίηση της είδησης.

  Την Δευτέρα, πριν γίνει γνωστή η πρόταση εξαγοράς, η αξίας της Entain ανερχόταν σε περίπου 13,2 δισ. στερλίνες ή 18 δισ. δολάρια.

  Σε γνωστοποίηση προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνο, το διοικητικό συμβούλιο της Entain επιβεβαίωσε ότι έλαβε πρόταση εξαγοράς, σε μετοχές και μετρητά, από την DraftKings, ωστόσο δεν παρείχε καμία πληροφορία για την τιμή της προσφοράς.

  Η βρετανική εταιρεία διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού προσθέτει ότι θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση σε εύθετο χρόνο, ενώ καλεί τους μετόχους της να μην προβούν σε κάποια ενέργεια επί του παρόντος.

  Η Entain είχε απορρίψει νωρίτερα φέτος πρόταση εξαγοράς από την MGM Resort, ύψους 11 δισ. δολαρίων σε μετοχές, καθώς όπως ανέφερε η η πρόταση υποτιμούσε σημαντικά την αξία της εταιρείας.

  Η MGM και η Entain έχουν ωστόσο μια κοινή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ, την BetMGM.

  While MGM is not involved with DraftKings’ bid for Entain, MGM’s consent is required for any deal involving the U.S. assets of Entain, according to people with knowledge of their partnership.

  DraftKings has not returned CNBC’s request for comment.

  Η MGM και η Entain έχουν μια διαδικτυακή συνεργασία αθλητικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ που ονομάζεται BetMGM.

  Παρότι η MGM δεν εμπλέκεται με την πρόταση εξαγοράς της DraftKings για την Entain, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες της συνεργασίας MGM-Entain, αναφέρουν ότι η MGM θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της για οποιαδήποτε συμφωνία αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της Entain στις ΗΠΑ.

  Πέραν της BetMGM, οι δραστηριότητες της Entain περιλαμβάνουν επίσης την παροχή διαδικτυακού πόκερ στη Βρετανία, αλλά και τις στοιχηματικές εταιρείες Coral, Ladbrokes και PartyPoker.

  Όσον αφορά την DraftKings εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω αντίστροφης συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC) το 2020, και δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτυακού αθλητικού στοιχηματισμού και των βιντεοσπόρ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ